söndag 1 maj 2011

Sammanfattning till minnet

Ett tag sedan jag skrev känns det som. Denna bloggen är ju tänkt som en dagbok mest för att jag ska komma ihåg mer av allt det som händer och när det hände.

Börjar med långfredag när vi var på Rydetorp och firade sötaste Melker på ett-årsdagen. Jessica och Johan bjöd på grillad korv med hembakade korvbröd (det är seriöst det) som var supergoda jämfört med köpekorvbröd, glasstårta i form av ett tåg. Soligt och tillräckligt varmt för att kunna sitta ute. En jättemysig dag.
Påskafton var den enda dagen vi inte hade något inplanerat men det blev en tur till Bokskogen tillsammans med Måns, Christel, Kevin och Tilde. Fika hade vi med oss och satt och njöt länge med den i solskenet.
Påskdagen var vi bjudna av Patrik och Tina hem till Tina. Vi pickade ägg och bjöds på fantastiskt gott vildsvinskött med kantarellsås. Till dessert hade Patrik gjort egen glass med calvadosmarinerade äpplen. Såå gott och Såå Patrik, han gör aldrig någon halvmessyr minsann!
Annandagen var vi i kyrkan för att hämta dopängeln som Ellen fått när hon döptes. Familjen Hjärup som var med blev bjudna på ugnsbakad lax med hollandaiesås och gröna ärtor.
Tisdag onsdag och torsdag flöt vardagen på. I fredags var vi en tur i Köpenhamn och strosade runt. Casper var en hjälte och gick tappert nästan hela vägen. Vi åt smörrebröd på Gröbrödratorv, drack kaffe (vissa drack öl) i Rosenborgs slottsträdgård och käkade glass på Ströget. Allt flöt på bra tills vi kom till tågstationen. Där var det jättemycket folk och tåget som kom var kort och alldeles fullt. Vi fick vänta till nästa som vi fick knö oss på men ham kom vi iallafall.
Igår firades Valborg hos Björn och Anette i Klagshamn. Korv och hamburgare grillades och vi kunde sitta ute och äta. Ännu en trevlig kväll.
Idag så har det stått byastädning på schemat. Kallt som tusan i vinden men vi uthärdade och fick städat och blivit bjudna på grillkorv igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar